Cannabidiol har en vis mystik, men CBD-kaffe er måske ikke det bedste sted at få den.

Fra havremælk og rosenretter til de vanvittige enhjørningsdrikke på Starbucks for et par år siden ser det ud til, at kaffebarer altid er blandt de første, der springer på de nyeste drikkevaretrends. Det nyeste tilbud: CBD-kaffe eller cannabidiol, der tilsættes almindelig kaffe eller blandes i en latte. (Psst – her er præcis hvad CBD er, hvis du spekulerer på.)

Da Dan Guy, ejer af Espresso Bay kaffebar og risteri i centrum af Traverse City, Michigan, debuterede en CBD-latte i sidste måned, havde han ikke forventet, hvor summende det ville være.

”Siden vi startede, har en fjerdedel til en tredjedel af vores kunder [opgraderet til] CBD-drikkevarer,” siger han. “Jeg vidste, at det ville være populært, men forventede ikke, at det skulle starte så hurtigt.”

Guy har en personlig grund til at tilføje CBD-kaffedrikke til menuen. For omkring fem år siden blev han diagnosticeret med en autoimmun sygdom, der forårsager kroniske smerter i benene. Efter at have prøvet næsten alt derude, inklusive alvorlige smertestillende midler, som han ikke ønskede at være på, fortalte nogen ham om CBD-olie. Han indtog det i kapselform i et par dage og bemærkede, at hans smerter begyndte at blive kedelige. Siden da har han taget det sammen med sin morgenkaffe hver dag – og besluttede at tilbyde sine kunder den samme slags oplevelse.

”Det er den perfekte kombination, fordi CBD-olien kan gøre dig lidt døsig, så at drikke det med din kaffe afbalancerer det,” siger Guy. “Du føler en dejlig, naturlig fred, mens du stadig føler dig opmærksom.”

CBD latte i Espresso Bay er lavet med dampet mælk, espresso, CBD olie og lidt honning og kanel. Selvom selve olien ikke er aromatiseret, har den en tendens til at “være som en plante,” siger Guy, så honning og kanel maskerer smagen og tilføjer et strejf af sødme. Kunder har også mulighed for at tilføje CBD-olie til enhver drink, fra varm chokolade til te til smoothies; beløb løber fra 5, 10 eller 15 milligram for $ 2, $ 3 eller $ 4. Overraskende nok har få mennesker kommenteret prisen, siger Guy, selvom en drink let kan løbe op på $ 6 eller mere med en tilføjelse.

Men bare fordi noget er trendy, betyder det ikke, at det er rigtigt for alle. Mens CBD-olie har vist sig at være effektiv til behandling af visse epilepsipatienter i flere kliniske forsøg – og påstås at behandle tilstande, der spænder fra angst og depression til autoimmune lidelser og endda kræft, er der behov for mere forskning for at bevise, hvad den rent faktisk kan gøre.

“Jeg tror, ​​at vi bare ikke har nok litteratur endnu,” siger Kimberly M. Mauer, MD, medicinsk direktør for OHSU’s Comprehensive Pain Center i Portland, Oregon. “Det er noget, vi studerer [for at hjælpe med] smerte og dens inflammatoriske egenskaber.”

Det siger sig selv, at baristaer ikke er læger – og derfor ikke bør anbefale CBD-olie eller noget supplement for den sags skyld til kunderne. En af grundene til dette: sourcing af CBD-olie har store problemer.

“Problemet er, at [CBD-olie] er et ernæringsmiddel, som et supplement,” siger Peter Grinspoon, MD, en Boston-baseret Harvard Medical School-instruktør og bestyrelsesmedlem med Doctors for Cannabis Regulation. Det betyder, at det ikke er reguleret af FDA, så når du køber det online, har du virkelig ingen idé om, hvad du får.

En undersøgelse fra 2017, der undersøgte nøjagtigheden af ​​mærkning af CBD-ekstrakter, der sælges online, afslørede alvorlige uoverensstemmelser. Af de 84 testede produkter indeholdt 26 procent mindre CBD, end de hævdede på etiketten (læs: de ville sandsynligvis være ineffektive, så spild af penge). Mere bekymrende: 21 procent af prøverne indeholdt spor af THC, den kemiske forbindelse i cannabis, der får dig høj – og kan få dig til at teste positivt på en lægemiddelprøve. (Yikes!)

I januar begyndte New York Citys sundhedsafdeling at nedlægge cannabidiol-infunderet mad og drikkevarer og beordrede alle restauranter, caféer og barer i området til at stoppe med at sælge dem i denne uge. De sagde, at ordren fortsætter, indtil CBD betragtes som “sikker” som et fødevaretilsætningsstof. En talsmand fortalte CNBC i en e-mail: “Sundhedsafdelingen tager alvorligt sit ansvar for at beskytte New Yorks borgeres sundhed. Indtil cannabidiol (CBD) anses for at være sikkert som et tilsætningsstof til fødevarer, bestiller afdelingen restauranter, der ikke skal tilbyde produkter, der indeholder CBD.”

Det er uklart, om andre byer følger efter, men Dr. Grinspoon synes stadig ikke, at det er det værste, du kan tilføje CBD til din kaffe. ”Generelt er CBD en meget sikker medicin, og hvis det hjælper folk med at slappe af, er det helt fint,” siger han.

Instead of relying on your coffee shop for CBD, it’s wise to purchase your own CBD oil and add it yourself, he says. If you do your homework, you can guarantee it’s from a reputable source and control how much you’re getting. You should look for quality certifications where the product has been sent to an outside lab and verified that it actually contains the amount of CBD oil it promises.

“If you buy aspirin, you’re getting aspirin,” says Dr. Grinspoon, “but if you buy CBD, you have to do research to make sure you’re getting right dose and amount.”

At a coffee shop offering CBD add-ons in Chicago, we quizzed the barista about the dosage, to which she replied, “somewhere around 200 milligrams, I think?”—a dosage that would be way over what someone would typically want to consume, proving the point.

If you do fork over the cash for a coffee shop CBD latte (just for fun!) there’s probably no harm in simply trying it, says Dr. Greenspoon. But to be safe, first have a conversation with your primary care physician about how it could benefit you, says Dr. Mauer, and also be aware that any effects you do experience could be placebos, too.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *